Promo-LEX va reprezenta consiliul de conducere al Rețelei ENEMO

  • 01 Iunie 2022 11:03
Promo-LEX va reprezenta consiliul de conducere al Rețelei ENEMO

În următorii doi ani – 2022-2024 – Asociația Promo-LEX va reprezenta, alături de alte patru organizații membre, consiliul de conducere al Rețelei europene a organizațiilor neguvernamentale de monitorizare a alegerilor ENEMO, transmite IPN.

În următorii doi ani, Centrul pentru Alegeri Libere și Democrație (Centre for Free Elections and Democracy) va prezida rețeaua ENEMO. Celelalte patru organizații din consiliul de conducere sunt Society for Democratic Culture (Albania), Coalition for Democracy and Civil Society (Kârgâzstan), GONG (Croația) și Promo-LEX (Moldova).

Rețeaua Europeană a Organizațiilor de Monitorizare a Alegerilor (ENEMO) este o rețea internațională de 21 organizații lidere non-profit, non-partizane și non-guvernamentale din 17 țări din Europa Centrală și de Est și Asia Centrală, inclusiv două țări ale Uniunii Europene, fondată la data de 29 septembrie 2001.

ENEMO urmărește să promoveze implicarea organizațiilor societății civile în societățile cu democrații în tranziție în scopul îmbunătățirii proceselor electorale, asigurarea unei transparențe sporite a guvernelor și a responsabilității lor față de cetățeni, precum și respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului. Pentru a atinge acest obiectiv, ENEMO lucrează independent sau în cooperare cu organizațiile sale membre

ENEMO și toate organizațiile sale membre au aprobat în 2005 Declarația privind Principiile pentru Observarea Internațională a Alegerilor și în 2012 Declarația de Principii Globale pentru Observarea Non-partizană a Alegerilor și Monitorizarea Efectuată de către Organizațiile Cetățenilor. Fiecare observator ENEMO semnează și se conformează la Codul de Conduită pentru Observatorii Internaționali ai Alegerilor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău