Promo-Lex | Mai multe partide politice au admis încălcări ale Codului electoral

  • 27 Mai 2021 10:54
Promo-Lex | Mai multe partide politice au admis încălcări ale Codului electoral

Mai multe partide politice au admis încălcări ale Codului electoral, în ultimele două săptămâni, potrivit raportului de monitorizare prezentat astăzi de Asociația Promo-Lex, transmite Radio Chișinău.

Astfel, observatorii Asociației au atras atenția asupra cazurilor de organizare a evenimentelor cu tentă electorală sau de agitație electorală până la înregistrarea oficială a concurenților în campanie. Majoritatea acestor încălcări au fost comise de Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BECS).

De asemenea, au fost înregistrate peste 120 de cazuri de utilizare a resurselor administrative, în campania electorală, inclusiv un caz de implicare a președintei Maia Sandu în favoarea Partidului Acțiune și Solidaritate.

Echipa de monitorizare a Asociației a înregistrat și 23 de cazuri de discurs de ură și discriminare, cele mai multe fiind comise de reprezentanți ai Blocului electoral „Renato Usatîi” și BECS.

În cel de-al doilea raport de monitorizare a alegerilor care se referă la perioada 12-25 mai, Promo-Lex atrage atenția că autoritățile din sănătate încă nu au fost stabilite reguli clare în privința comportamentului în campania electorală pe timp de pandemie, ceea ce îngreunează activitatea concurenților electorali, iar majoritatea autorităților locale nu își îndeplinesc atribuțiile ce le revin în perioada electorală.

Amintim că CEC a înregistrat deja 8 concurenți electorali la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, iar alte două formațiuni au depus actele pentru înregistrare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău