Promo-LEX: în regiunea transnistreană continuă intimidarea jurnaliștilor

  • 15 Noiembrie 2016 17:53
Promo-LEX: în regiunea transnistreană continuă intimidarea jurnaliștilor

Asociația Promo-LEX a comunicat marți, 15 noiembrie 2016, despre câteva cazuri de intimidare a jurnaliștilor din regiunea transnistreană. Astfel, jurnalista freelancer Natalia Scurtul a fost citată la direcția de miliție din Tiraspol pentru exprimarea unor opinii personale la un post de televiziune privat din regiune.

Iar pe data de 12 noiembrie, reprezentanții miliției au încercat să interzică unui tânăr din Bender să distribuie ziarul „Chelovek i ego Prava”. Incidentul a fost filmat de trecători, informează media-azi.md.

După difuzarea emisiunii la care Natalia Scurtul a participat în calitate de invitat, un grup de cetățeni ar fi depus o cerere la poliție, în care s-ar fi arătat nemulțumiți de opiniile pe care le-a exprimat. „Îmi pare că jurnaliștii de aceea și sunt jurnaliști, ca să informeze cetățenii… Probabil că în curând în regiune va fi imposibil să-ți expui părerile”, a declarat jurnalista pentru postul TSV.

După interogare, reprezentanții miliției i-au comunicat Nataliei Scurtul că nu vor iniția o anchetă, deoarece nu este angajată a postului TSV (Televedinia Svobodnovo Vîbora) și nu poartă răspundere administrativă.

Precizăm că fondatorii postului TSV sunt reprezentanți ai Companiei Șerif, care finanțează partidul „Obnovlenie”, considerat în opoziție față de Evgheni Șevciuc.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău