Promo-LEX | Cea de-a doua persoană răpită de forțele separatiste este un bărbat din localitatea Cuzmin, raionul Camenca, Adrian Glijin, în vârstă de 41 de ani

  • 08 Octombrie 2020 13:25
Promo-LEX | Cea de-a doua persoană răpită de forțele separatiste este un bărbat din localitatea Cuzmin, raionul Camenca, Adrian Glijin, în vârstă de 41 de ani

Cea de-a doua persoană răpită de forțele separatiste este un bărbat din localitatea Cuzmin, raionul Camenca, Adrian Glijin, în vârstă de 41 de ani. El a fost sechestrat ieri, 7 octombrie, în jurul orei 13.00, de 5 persoane necunoscute și mascate, de pe un câmp din apropierea localității, informează Asociația Promo-LEX.

Totodată, în dimineața zilei de astăzi, între orele 4:00 și 7:00, câteva persoane necunoscute în civil au intrat în domiciliul acestuia, în prezența copiilor și a soției sale și au făcut percheziții, fiind preluate toate sursele de stocare a informației. În timpul acestor acțiuni, unul din civili a menționat că Adrian Glijin este acuzat de ”trădare de patrie”.

În acest context, Asociația Promo-LEX regretă lipsa de acțiuni eficiente din partea autorităților constituționale, pentru a asigura un set minim de garanții persoanelor care locuiesc sau se află pe teritoriul regiunii transnistrene. Cauza principală a acestor încălcări ce au loc în mod continuu este impunitatea de care beneficiază persoanele care admit în mod conștient fapte ilegale, deoarece lipsesc mecanismele reale de apărare a victimelor și cele de sancționare a persoanelor vinovate, mai semnalează Promo-LEX. Organizația subliniază că în ultimele zile a fost informată și despre alte cazuri de răpire a persoanelor de către structurile de facto ale regiunii transnistrene și face apel către autorități să întreprindă rapid acțiuni eficiente pentru a stabilirea locului unde se află Adrian Glijin precum și eliberarea imediată și necondiționată a acestuia din detenția ilegală.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău