Promo-Lex | Bani în exces și funcționari de stat, folosiți în procesul de colectare de semnături

  • 06 Octombrie 2016 18:20
Promo-Lex | Bani în exces și funcționari de stat, folosiți în procesul de colectare de semnături

Mai multe grupuri de inițiativă care au colectat semnături în favoarea candidaților la președinție au utilizat resursele administrative și le-au oferit cetățenilor cadouri în bani și bunuri, potrivit unui raport de monitorizare prezentat de Promo-Lex.

Observatorii Asociației au constatat că în favoarea unor concurenți, în special din partea partidelor parlamentare, au fost implicați funcționarii din sate și raioane, astfel fiind utilizate resursele administrative. În cadrul întâlnirilor cu alegătorii și la sărbătorile de hram în unele localități, reprezentanții candidaților le-au dat oamenilor cadouri în bani, televizoare, prosoape și alte bunuri.

Totodată, mai multe grupuri de inițiativă nu au raportat integral cheltuielile pentru transport, publicitate și remunerări, arată datele celui de-al treilea raport de monitorizare prezentat de Promo-LEX.

Asociația Promo-LEX are 42 observatori pe termen lung care vor monitoriza întregul proces electoral, iar în ziua alegerilor va avea câte un observator în fiecare secție de votare inclusiv peste hotare.

De asemenea, va efectua numărătoarea paralelă a voturilor. Asociația recomandă majorarea numărului secțiilor de vot peste hotare, în Federația Rusă – la Moscova și Sankt-Petersburg, în România – la București, în Italia – în orașele Parma și Mestre, precum și în Belgia, Irlanda și Marea Britanie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău