Promo LEX confirmă rezultatele CEC

  • 15 Iunie 2015 11:00
Promo LEX confirmă rezultatele CEC

Numărătoarea paralelă a voturilor efectuată de Asociația Promo LEX confirmă rezultatele afișate de Comisia Electorală Centrală.

Asociația a prezentat rezultatele pentru municipiul Chișinău, care arată că urmează să fie organizat turul doi pentru primăria capitalei. Astfel, candidatul Partidului Liberal Dorin Chirtoacă a acumulat peste 110 mii de voturi, iar candidatul Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi – cu aproximativ 5000 de voturi mai puțin.

Totodată, au fost depistate 10 procese verbale eronate, dar care nu afectează în mod semnificativ rezultatul alegerilor în capitală.

La Bălți, datele Promo LEX arată că liderul formațiunii ”Partidul Nostru” Renato Usatîi a acumulat 36 186 de voturi, cu diferență de aproximativ 400 de voturi mai puțin față de rezultatele prezentate de CEC.

La Comrat rezultatele Promo LEX corespund exact cu cele ale CEC, candidatul independent Nicolae Dudoglo a acumulat 4423 de voturi, iar Serghei Anastasov, din partea PSRM – 3955 de voturi, urmând să fie organizat turul al doilea.

Printre neregulile semnalate în procesul de numărarea a voturilor, observatorii Promo LEX au sesizat nerespectarea procedurii de numărare de către membrii birourilor electorale, dar și ștampilarea proceselor verbale înainte de completare, iar rezultatele au fost apoi dictate.

Totodată numărul de procese verbale eronate este mult mai mic decât la alegerile precedente, a subliniat directorul de program al asociației Promo LEX Pavel Postică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău