Promisiunile lui Andrei Năstase, Ion Ceban și ale lui Maxim Brăila pentru alegătorii municipiului Chișinău

  • 17 Mai 2018 13:44
Promisiunile lui Andrei Năstase, Ion Ceban și ale lui Maxim Brăila pentru alegătorii municipiului Chișinău

Candidații la funcția de primar al municipiului Chișinău la alegerile din 20 mai, precum și susținători ai acestora au continuat astăzi prezentarea programelor electorale și a realizărilor de până acum, iar câteva formațiuni politice au venit cu îndemnuri către cetățeni de a merge la vot duminică.

O nouă procedură de vânzare a terenurilor din Chișinău, prin licitație deschisă, restructurarea subdiviziunilor Primăriei, asigurarea transparenței în activitatea administrației locale sunt printre soluțiile propuse de candidatul Partidului Socialiștilor, Ion Ceban pentru a face economii, dar și a aduce bani la buget care vor permite realizarea programului său electoral. Principala sursă financiară, potrivit candidatului, va veni din anularea fraudelor comise în ultimii ani.

În același timp, candidatul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase și-a prezentat programul municipal pentru dezvoltarea sportului. Astfel, el a promis terenuri de sport în cartiere, promovarea modului sănătos de viață, modernizarea echipamentului sportiv din sălile școlare de sport, etc.

Pe de altă parte, fostul primar liberal, Dorin Chirtoacă, și-a prezentat astăzi o parte din realizări cât s-a aflat în fruntea Primăriei și a îndemnat chișinăuienii să-l aleagă pe candidatul PL, Valeriu Munteanu. Dorin Chirtoacă a menționat importanța rezultatului scrutinului de duminică pentru alegerile parlamentare de la sfârșitul anului și necesitatea creării unui bloc comun al partidelor pro-europene, aflate în opoziție.

Candidatul Partidului Popular, Maxim Brăila a prezentat un apel către tineri să se prezinte în număr mare la alegeri. De asemenea, liderul Partidului Acțiune și Solidaritate Maia Sandu, formațiune care îl susține pe Andrei Năstase, a lansat un apel către alegători și susținătorii săi să meargă la alegeri și să voteze împotriva candidaților guvernării. Un apel similar a lansat și formațiunea condusă de fostul primar de Bălți, Renato Usatîi, Partidul Nostru.

Amintim că duminică vor avea loc alegeri locale înainte de termen la Chișinău și la Bălți. Pentru funcția de primar al Capitalei concurează 11 pretendenți, iar la Bălți au fost înregistrați opt candidați.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău