Proiectul WINET, care cuprinde trei țări din Bazinul Mării Negre – Moldova, România și Bulgaria, a fost prezentat la Moldova Business Week

  • 15 Noiembrie 2019 11:55
Proiectul WINET, care cuprinde trei țări din Bazinul Mării Negre – Moldova, România și Bulgaria, a fost prezentat la Moldova Business Week

Proiectul „WINET - Comerț și inovație în industria vinului” a fost prezentat în cadrul Forumului „Moldova Business Week”, care se desfășoară la Chișinău în perioada 13 – 16 noiembrie, transmite MOLDPRES.

Proiectul cuprinde trei țări din Bazinul Mării Negre – Moldova, România și Bulgaria. Acesta prevede crearea unei rețele din peste 100 de companii, întreprinderi mici și mijlocii, instituții de cercetare și învățământ superior, autorități locale, precum și ONG-uri din cele trei țări participante.

Coordonatorul proiectului, Elena Oleinic-Slivinschi, a menționat că scopurile principale ale acestuia sunt intensificarea comerțului transfrontalier, modernizarea sectorului agricol și crearea noilor oportunități de colaborare pentru producătorii din industria vitivinolă din bazinul Mării Negre.

De asemenea, proiectul va crea circumstanțele necesare pentru stabilirea unor relații viabile între membrii săi, în vederea fondării unei comunități dedicate colaborării, creșterii relațiilor comerciale și modernizării constante a industriei vinului din regiune.

Proiectul WINET – Comerț și inovație în industria vinului este finanțat de Uniunea Europeană, prin Programul Operațional BLACK SEA BASIN 2014-2020. Acesta este implementat de Agenția de Investiții din Republica Moldova, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie “Stara Zagora” (Bulgaria) și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură, Tulcea (România). Perioada dezvoltării și implementării acestuia este aprilie 2019 – aprilie 2021.

Sursa: Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău