Proiectul privind organizarea ședințelor online de către Parlament nu a fost susținut în cadrul Comisiei juridice

  • 16 Iunie 2020 15:55
Proiectul privind organizarea ședințelor online de către Parlament nu a fost susținut în cadrul Comisiei juridice

Proiectul de lege care prevede organizarea ședințelor plenare ale Parlamentului ”prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință” nu a fost susținut în cadrul Comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități. Despre aceasta a anunțat deputatul Partidului „Acțiune și Solidaritate” (PAS), Sergiu Litvinenco.

„Încă un proiect extrem de important nu a fost susținut astăzi de către majoritatea PSRM-PD din Comisia juridică. (...) Este un proiect necesar mai ales în contextul în care, din cauza incompetenței acestui Guvern, numărul de infectări cu COVID-19 crește exponențial în continuare. Nu este exclus ca și în rândul deputaților să mai avem cazuri confirmate. În plus, se preia experiența majorității statelor europene și nu doar care, în legătură cu coronavirsul, au adoptat astfel de legi. Cu toate acestea, cei cinci membri ai Comisiei din partea majorității s-au abținut de la vot (Pentru am votat doar eu și Dinu Plângău)”, a declarat Sergiu Litvinenco. 

El a mai spus că printre motivele invocate de membrii Comisiei care nu au susținut acest proiect este și necesitatea deținerii semnăturii electronice pentru ca să nu voteze cineva în locul deputaților. „De parcă astea nu-s chestii tehnice care pot/trebuie soluționate după ce este adoptat proiectul. Mi-au adus aminte aici de fostul Președinte al țării votat de Igor Dodon, Nicolae Timofti care spunea că ”nu avem încă, știți, nu știu ce nu avem, dar era bine să fie…”, a comentat deputatul. 

Sergiu Litvinenco a mai menționat că formațiunea sa va insista ca proiectul să fie examinat în ședința plenară pentru a nu exista riscul ca activitatea Parlamentului să fie blocată. 

 
 
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău