Proiectul privind „Autostrada Unirii Principatelor Române” şi „Autostrada Basarabia”, aprobat de Senatul României

  • 04 Iunie 11:29
Proiectul privind „Autostrada Unirii Principatelor Române” şi „Autostrada Basarabia”, aprobat de Senatul României

Senatul României a adoptat, tacit, un proiect legislativ care prevede aprobarea a două obiective de investiţii, respectiv „Autostrada Unirii Principatelor Române” şi „Autostrada Basarabia”. Iniţiativa legislativă aparţine senatorului PMP Gabi Ionaşcu, potrivit Mediafax.

Prezenta lege aprobă executarea obiectivelor de investiţii, astel:

„-Autostrada Ploieşti-Buzău-Focşani-Bacău-Paşcani-Siret, care începe de la Autostrada A3 Bucureşti-Borş în apropierea Municipiului Ploieşti până la Vama Siret, Judeţul Suceava de la frontiera de Nord a României cu Ucraina, denumită în continuare Autostrada Unirii Principatelor Române.
-Autostrada Focşani-Albiţa, care începe de la Autostrada Unirii Principatelor Române în apropierea Municipiului Focşani până la Vama Albiţa, judeţul Vaslui de la frontiera de Est a României cu Republica Moldova, denumită în continuare Autostrada Basarabia”, potrivit proiectului legislativ.

Cele două obiective de investiţii vor fi finanţate din bugetul de stat, potrivit proiectului legislativ.

De asemenea, Ministerul Transporturilor va începe, în termen de 90 de zile de la intarrea în vigoare a prezentei legi, procedurile necesare pentru realizarea obiectivelor de investiţii”.

Propunerea legislativă privind aprobarea obiectivelor de investiţii "Autostrada Unirii Principatelor Române" şi "Autostrada Basarabia" a trecut tacit de Senat şi urmează să fie dezbătută şi adoptată în Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chişinău
11,06 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:2,1 m/s
Thu
3 °C
Fri
-1 °C
Sat
1 °C
Sun
2 °C
Mon
1 °C

Curs oficial BNM 20 Noiembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3885 -0.0121
USD 17.5041 -0.0379
RON 4.0597 -0.0051
UAH 0.7233 -0.0027
RUB 0.2745 -0.0002
Arhivă Radio Chișinău