Proiectul privind alegătorii din diasporă nu are încă avizul CEC

  • 14 August 2018 19:17
Proiectul privind alegătorii din diasporă nu are încă avizul CEC

Avizul Comisiei Electorale Centrale asupra proiectului de lege elaborat de deputații PLDM pentru modificarea Codului Electoral în sensul asigurării cu drepturi speciale a alegătorilor din diasporă nu a întrunit numărul suficient de voturi pentru a fi introdus pe ordinea de zi la ședința de marți, 14 august. La ședința din 31 iulie, deși a fost discutat și dezbătut, nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi aprobat, transmite IPN.

Membrul CEC, Sergiu Gurduza a propus ca în ordinea de zi să se regăsească astăzi aprobarea avizului, însă doar el a votat pro. Doi membri au votat împotrivă, alți doi s-au abținut. Ceilalți au lipsit. Astfel, subiectul ar urma să fie dezbătut la o următoarea ședință.

Proiectul de lege prevede posibilitatea votării de către moldovenii stabiliți peste hotare cu buletinul de identitate sau cu buletinul de identitate provizoriu, nu doar cu pașaportul. De asemenea, se propune organizarea alegerilor în două zile consecutive, asigurarea cu cel puțin cinci mii de buletine de vot a secțiilor de votare, dar și oferirea dreptului cetățenilor din diasporă de a finanța campaniile electorale sau candidații electorali.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
2,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:96 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău