Proiectul lui Dorin Chirtoacă cu privire la aprovizionarea capitalei cu apă potabilă de calitate

  • 24 Iunie 2015 13:20
Proiectul lui Dorin Chirtoacă cu privire la aprovizionarea capitalei cu apă potabilă de calitate

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă a dat startul, astăzi, unui proiect ce vizează aprovizionarea capitalei cu apă potabilă de calitate, în valoare totală de 62 de milioane de euro.

Proiectul vizează  reabilitarea a 30 de rezervoare, din totalul de 50, fiecare cu un volum de peste 5 mii de metri cubi, în care va fi colectată apa ce va fi folosită în caz de situații excepționale sau avarii la stațiile de pompare de pe Nistru. 

De asemenea, potrivit lui Dorin Chirtoacă, urmează a fi  modernizate stațiile de tratare a apei din sectorul Râșcani, schimbate peste 200 de kilometri de rețele de apeduct, pe porțiunile cu uzura avansată și reabilitate a 15 km de colectoare de canalizare. În partea a doua a proiectului urmează a fi construită o stație nouă de epurare de model european.  

De asemenea, va fi construită prima uzină de producere a hipocloritului de sodiu din Republica Moldova, substanță utilizată la tratarea apei potabile.

Proiectul va fi implementat pe o perioadă de 10 ani din bani europeni, acordați în condiții avantajoase. Din totalul de 62 de milioane de euro, 48 de milioane sunt credite oferite de către BERD și BEI, iar 13,8 milioane euro -  un grant oferit de Uniunea Europeană.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău