Proiectul legii cu privire la publicitate a fost supus dezbaterilor publice

  • 17 Decembrie 2021 16:58
Proiectul legii cu privire la publicitate a fost supus dezbaterilor publice

O nouă lege a publicității, care ar urma să înlăture lacunele existente, dar să introducă și noi reglementări, pentru publicitatea politică în afara campaniilor electorale sau pentru publicitatea pe paginile web, ar urma să fie votată în următoarea sesiune parlamentară. Proiectul a fost supus astăzi dezbaterilor publice la Comisia parlamentară pentru buget, economie și finanțe.

Noua lege a publicității ar urma să o înlocuiască pe actuala, adoptată în anul 1997. Potrivit autorilor, un grup de deputați PAS, actualele prevederi legislative conțin prevederi interpretabile care nu ar asigura concurența loială și activității agenților de publicitate. Proiectul are drept obiectiv adaptarea terminologiei la cea europeană și internațională prin introducerea unor noțiuni noi, inexistente, în legislația Republicii Moldova, precum „mass-media on-line”, „publicitate politică”, „publicitate înșelătoare”. Totodată propune norme legale pentru publicitatea politică în afara campaniilor electorale, completează și concretizează reglementările ce țin de publicitatea pe paginile web. Totuși, reprezentanta Primăriei municipiului Chișinău, Angela Lupaș, a cerut reguli mai clare ce țin de amplasarea publicității în oraș.

Iar reprezentantul Asociației agențiilor de publicitate, Andrei Jicol a solicitat un termen mai mare pentru aplicarea unor reglementări, după adoptarea legii, deoarece ar necesita cheltuieli suplimentare.

Expertul Eugeniu Rîbca, unul dintre autorii proiectului a menționat însă că extinderea termenului ar putea periclita aplicarea legii.

Președintele Comisiei parlamentare, Dumitru Alaiba a anunțat că noua lege a publicității ar putea fi votată în viitoarea sesiunea parlamentară, care va începe în luna februarie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:5,14 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău