Proiectul de lege privind mecanismul de examinare a investițiilor de importanță pentru securitatea statului, votat în lectura a doua

  • 11 Noiembrie 2021 16:18
Proiectul de lege privind mecanismul de examinare a investițiilor de importanță pentru securitatea statului, votat în lectura a doua

Deputații au votat astăzi în lectura a doua proiectul de lege privind mecanismul de examinare a investițiilor de importanță pentru securitatea statului. Această lege a fost aprobată cu votul a 55 de deputați.

Scopul acestuia este protecția și creșterea transparenței investițiilor realizate în domeniile de importanță pentru securitatea statului.

Proiectul de lege elaborat de deputații PAS stabilește condițiile de efectuare de către investitori, a  activităților investiționale, în domeniile de importanță pentru securitatea statului, atribuțiile și mecanismele de supraveghere de către stat a respectivelor activități investiționale.

Legea stabilește și aproape 20 de domenii de importanță pentru securitatea statului cum ar fi telecomunicațiile, aviația, mass-media și altele. Companiile înregistrate în așa-numitele ”paradisuri fiscale”, care au fost deja implicate în activități de spălare a banilor și finanțare a terorismului, sau care au comis alte încălcări nu vor putea activa în domeniile respective.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:2,06 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău