Proiectul de lege, care prevede reformarea Programului de Ajutor Social, a fost avizat de Guvern

  • 18 Aprilie 2022 11:13
Proiectul de lege, care prevede reformarea Programului de Ajutor Social, a fost avizat de Guvern

Cabinetul de miniștri a avizat astăzi proiectul de lege, care prevede reformarea Programului de Ajutor Social, prin care statul susține cetățenii cu venituri mici. 

Potrivit unui comunicat al Executivului, inițiativa își propune să îmbunătățească Programul, astfel încât să acopere familiile care astăzi nu beneficiază de ajutor social și, totodată, să eficientizeze acordarea ajutorului, printr-o direcționare țintită și prin utilizarea acestuia ca un mecanism de stimulare a angajării persoanelor apte de muncă din aceste categorii.

De asemenea, reforma își propune să crească ponderea familiilor cu copii care au acces la Program, prin majorarea venitului lunar minim garantat pentru fiecare copil și a plafonului de eligibilitate a veniturilor pentru salariații cu copii. Conform datelor BNS, din cele 20% cele mai sărace gospodării din țară, fiecare a doua este o familie cu copii. În același timp ponderea familiilor cu copii în totalul beneficiarilor de ajutor social reprezintă doar 37%.

 În prezent, în Republica Moldova locuiesc cca 120 mii de familii extrem de sărace și doar 26% din numărul acestora beneficiază de suport din partea statului. Odată cu implementarea reformei, Programul de Ajutor Social va acoperi un număr mult mai mare de familii defavorizate, anunță Guvernul.  

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău