Proiectul de fortificare a lacului Ghidighici, la final

  • 18 Decembrie 2016 13:13
Proiectul de fortificare a lacului Ghidighici, la final

Ministerul Mediului va organiza luni, 19 decembrie a.c., evenimentul de finalizare a proiectului ,,Asigurarea protecției mun. Chișinău împotriva inundațiilor prin fortificarea barajului lacului de acumulare Ghidighici”.

Potrivit unui comunicat de presă, evenimentul va avea loc la ora 11:00, la  lacul de acumulare Ghidighici, care este proprietate publică a statului și se află în gestiunea Agenției "Apele Moldovei", subordonată Ministerului Mediului.

În noiembrie 2015, Fondul Ecologic Național a aprobat suma de 2 milioane 488 mii de lei pentru reabilitarea construcțiilor hidrotehnice, și  anume a deversorului de fund, care este într-o stare de uzură avansată. Țevile, date în exploatare în 1963 aveau o grosime de 10 mm, pe alocuri au rămas doar de 4 mm.

Beneficiari ai proiectului sunt organele de gestionare a resurselor de apă – Agenția „Apele Moldovei" și organele administrației publice locale.

Ministrul mediului Valeriu Munteanu a declarat anterior că fortificarea barajului lacului Ghidighici este un proiect prioritar al instituției pe care o conduce.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău