Proiectul crematoriului din Chișinău a fost trecut pe linie moartă

  • 22 Martie 2019 12:07
Proiectul crematoriului din Chișinău a fost trecut pe linie moartă

Deși municipalitatea Chișinău a atribuit, însă în 2017, un teren de opt hectare pentru construcția unui crematoriu în apropierea cimitirului Sfântul Lazăr din capitală, proiectul pare să fie trecut pe linie moartă.

Contactată de IPN, directoarea întreprinderii municipale „Combinatul Servicii Funerare”, Ludmila Boțan, a declarat că proiectul Legii cu privire la cimitire și serviciile funerare, înregistrat în Parlament la începutul lunii iunie 2018, prevedea construcția unui crematoriu în capitală. Însă, în cadrul dezbaterilor proiectului în comisiile parlamentare, s-a renunțat la crematoriu.


Potrivit Ludmilei Boțan, autorii proiectului, un grup de deputați, au insistat pe  păstrarea prevederilor privind construcția crematoriului. Urmează de văzut dacă propunerile în cauză se vor regăsi în raportul comisiei de profil atunci când Parlamentul va dezbate proiectul în prima lectură.

Ludmila Boțan spune că, având în vedere cât de extins este Cimitirul Sfântul Lazăr, multe familii și-ar dori să aibă posibilitatea să incinereze defuncții. Unii o fac în Ucraina sau România, dar acest lucru implică cheltuieli și sunt necesare un șir de acte. Anul trecut, în Chișinău au fost aduse 35 de urne cu cenușa persoanelor incinerate.
 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,85
Ploaie de intensitate mică
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău