Proiectul acordului de Brexit este "corect și echilibrat", afirmă Michel Barnier

  • 19 Noiembrie 2018 14:25
Proiectul acordului de Brexit este

Negociatorul Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, a declarat, luni, că proiectul acordului de Brexit, convenit cu Londra, este "corect și echilibrat", în contextul disensiunilor dintre statele membre și ale acestora cu Marea Britanie, pe marginea unei eventuale prelungiri a perioadei de tranziție, transmite Reuters, citat de Rador.

Într-o conferință de presă susținută după o scurtă întrevedere cu cei 27 de miniștri din statele membre, Michel Barnier a declarat că aceștia aprobă, în liniii mari, proiectul acordului de separare, convenit săptămâna trecută și că breșa din document, legată de data de sfârșit a unei posibile prelungiri a perioadei de tranziție, ar trebui să fie soluționată până la summitul de duminică.

Barnier a subliniat că orice prelungire trebuie să aibă loc o singură dată și să fie limitată clar în timp. Această opinie a fost susținută de ministrul francez participant la întâlnire, care a precizat că este important să se ofere certutudini celor afectați de Brexit. Oficialul european a mai spus că Marea Britanie va trebui să aloce Uniunii Europene contribuții adecvate, dacă va rămâne în Uniunea Vamală și în Piața Unică, dincolo de data la care se preconizează, în prezent, că se va încheia perioada de tranziție - sfârșitul anului 2020, la 21 de luni după Brexit. 

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău