Proiectele TVR MOLDOVA premiate la Gala Clubului de Presă din Chișinău

  • 13 Decembrie 2018 16:29
Proiectele TVR MOLDOVA premiate la Gala Clubului de Presă din Chișinău

Două trofee au fost acordate postului de televiziune TVR MOLDOVA în cadrul Galei Anuale a Clubului de Presă din Republica Moldova.

Cel mai bun proiect media de pe piața audiovizualului s-a dovedit a fi campania TVR MOLDOVA, “Generația Unirii”, iar „Mărul de aur" la categoria cel mai bun reportaj tv 2018 i-a fost oferit jurnalistei Stela Dănilă, pentru campania socială „Diferiți, dar la fel”, potrivit TVR Moldova. 

În Anul Centenarului Marii Uniri, Televiziunea Română și-a propus să răsfoiască filele istoriei și să proiecteze biografiile celor mai importanți artizani ai Unirii, inițiind campania “Generația Unirii”, care a fost recunoscută drept cel mai bun proiect media al anului din Republica Moldova.

Marina Afanas, producător de programe la TVR MOLDOVA consideră că proiectul a fost unul complex, care a unit echipele din Chișinău și București: “Am muncit timp de un an, din martie, când am vorbit despre corifeii Unirii Basarabiei cu România, au urmat cei din Bucovina, Transilvania și de asemenea din Regatul României. Am vorbit despre 30 de personalități care au scris istorie, oameni care acum 100 de ani au făcut din interesul național o prioritate. Este o datorie, este misiunea noastră să vorbim despre aceste personalități. Este important că am reușit să aducem istoria la televizor, într-o formulă grafică deosebită. Premiul este al întregii echipe care a lucrat la acest proiect”.

Proiectele TVR MOLDOVA premiate la Gala Clubului de Presă din Chișinău

Istorici de renume de pe ambele maluri ale Prutului: Iurie Colesnic, Ion Negrei, Gheorghe Negru, Ion Varta (Republica Moldova) și Matei Gheboianu, Cristina Gudin, Andrei Sora (România) au girat toate informațiile prezentate în campanie.

Reportajele cu caracter social, care sensibilizeză oamenii și aduc în prim plan povești de viață ce merită să fie cunoscute, ocupă un loc important în programele TVR MOLDOVA.  Campania „Diferiți, dar la fel”, a adus în casele telespectatorilor istoriile emoționante ale copiilor cu autism și boli rare din Republica Moldova. Autoarea campaniei, Stela Dănilă a fost premiată cu trofeul „Mărul de aur" pentru realizarea reportajelor din cadrul campaniei Știrilor TVR MOLDOVA.

Jurnalista Stela Dănilă ne-a destăinuit ce a motivat-o să realizeze aceste reportaje:“Ce mi-am dorit eu este să le arăt poveștile de viață fără să le lezez demnitatea. Să le arăt abilitățile și nu dizabilitățile. Așa cum sună și titlul campaniei, suntem cu toții diferiți, gândim diferit și arătăm diferit, dar în final avem aceleași dorințe: să avem prieteni, să fim acceptați, înțeleși și iubiți. În nouă ani de presă, nu am aplicat la acest concurs niciodată. Nu dorința de recunoștință sau de lauri a fost motivația mea, ci faptul că am vrut să demonstrez că noi, jurnaliștii, avem în mâini o baghetă magică. Putem ajuta oameni și schimba destine, dacă depunem puțin efort".

Proiectele TVR MOLDOVA premiate la Gala Clubului de Presă din Chișinău

Vitalie Guțu, coordonator al echipei Știrilor de la Chișinău, declară că este o mândrie pentru postul de televiziune să aibă în redacție unii dintre cei mai buni jurnaliști ai anului 2018: “Ca urmare a acestei recunoașteri, putem constata că seria de reportaje din cadrul campaniei "Diferiți, dar la fel" a sensibilizat nu doar publicul telespectator, ci și oamenii de specialitate. Asta ne dă motivația și pe mai departe să facem lucruri frumoase, cu ajutorul cărora să putem contribui la dezvoltarea comunității sau la promovarea valorilor sociale de calitate în Republica Moldova. Finalul de an este unul benefic pentru noi, ceea ce ne bucură foarte mult. Munca jurnaliștilor de la Știri este apreciată și răsplătită. Pregătim alte campanii sociale și ne angajăm să fim un exemplu, pentru că echipa Știrilor lucrează la turații maxime și acest lucru se vede pe micile ecrane”.

Cristina Leorenț, director TVR Internațional, consideră că: “Anul 2018, aflat sub semnul celebrării Centenarului Marii Uniri, și anul în care am împlinit cinci ani de la revenirea în Basarabia Istorică, a însemnat pentru TVR MOLDOVA dezvoltarea programelor aflate în preferințele telespectatorilor și extinderea către zone tematice noi, concomitent cu consolidarea echipei. Mulțumim Clubului de Presă din Republica Moldova pentru premii acordate! Promitem că și în 2019, echipa Studioului TVR de la Chișinău va produce programe prin care vom promova valorile românești și pe cele europene la TVR MOLDOVA”.

TVR MOLDOVA transmite 24 de ore din 24, în timp real, imaginea societății românești de dincoace și de dincolo de Prut, în toate aspectele ei.

Gala Anuală a Clubului de Presă, aflată la a 24-a ediție, a avut loc pe 6 decembrie, la Chișinău. Scopul principal al acestei acțiuni este de a sprijini și încuraja eforturile jurnaliștilor de a face o presă de calitate, aderând la standardele profesionale internaționale.

 

Felicitări colegilor de la TVR Moldova!

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău