Proiectele discutate la ședința comună a Guvernelor României și Republicii Moldova

  • 22 Noiembrie 2018 14:46
Proiectele discutate la ședința comună a Guvernelor României și Republicii Moldova

Eliminarea tarifelor de roaming, construcția autostrăzii Unirii Târgu Mureș – Iași -Ungheni, construcția a două poduri rutiere noi peste Prut – la Ungheni și la Grozești, raionul Nisporeni, sunt proiecte discutate astăzi la ședința comună a Guvernelor României și Republicii Moldova, care s-a desfășurat la București.

De asemenea, premierul Pavel Filip a declarat că  este examinată și posibilitatea trecerii căii ferate din Republica Moldova la ecartament european, iar ulterior și lansarea unui tren rapid Chișinău-București.

Totodată, Pavel Filip a declarat că în continuare este acordată o atenție deosebită proiectelor de interconectare energetică – gazoductul Ungheni-Chișinău și liniile electrice.

Ar fi puțin să spun că Republica Moldova și România au relații bune sau excelente din punct de vedere diplomatic. Suntem două țări care există în același spațiu lingvistic, cultural și de valori. Aderarea Republicii Moldova la UE rămâne singurul nostru plan și eforturile noastre vor fi intensificate în contextul președinției României la UE”, a adăugat Pavel Filip.

În acest context, premierul român Viorica Dăncilă a dat asigurări că țara sa este în continuare un susținător al Republicii Moldova pe calea integrării europene. „Am vorbit despre reformele pe care trebuie să le facă Republica Moldova, apartenența la UE, iar România este dispusă să ofere expertiză și experți pentru aceste reforme și să susțină Republica în drumul pro-european. Drumul pro-european este singura soluție pentru RM și pentru prosperarea cetățenilor din Republica Moldova”, a accentuat Viorica Dăncilă.

Aceasta a fost a patra ședință comună a Guvernelor Republicii Moldova și României.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău