Proiectele de dezvoltare regională dintre R. Moldova și România discutate la Forumul Transfrontalier de la Iași

  • 15 Aprilie 2022 16:42
Proiectele de dezvoltare regională dintre R. Moldova și România discutate la Forumul Transfrontalier de la Iași

Proiectele comune implementate de autoritățile din Republica Moldova împreună cu Consiliul Județean Iași au fost discutate, astăzi, la Forumul Transfrontalier – oportunități de accesare a fondurilor europene prin Programul Operațional Comun România – Republica Moldova 2021-2027 (POC), la care a participat și vicepremierul Andrei Spînu.

În discursul său, ministrul Andrei Spînu a mulțumit organizatorilor Forumului, Consiliul Județean Iași, pentru deschidere și dialog cooperant, accentuând că procesul de cooperare transfrontalieră dintre România și Republica Moldova este orientat spre consolidarea și sporirea potențialului de dezvoltare al ambelor state, prin proiectele de infrastructură inițiate cu România și, în mod special, cu Iași.

„Prin Programul Operațional Comun, până în 2027, ne propunem să obținem rezultate practice pentru cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului. Împreună cu echipa guvernamentală de la Chișinău, depunem eforturi pentru atragerea mai multe fonduri europene, prin programele promovate de guvernul român. La moment, avem proiecte inițiate în infrastructura drumurilor, prin construcția podului de la Ungheni, proiecte de alimentare cu apă și canalizare, cu ajutorul companiei ApaVital, dar și proiecte culturale care ne unesc tot mai mult pe o cale sigură europeană”, a punctat Andrei Spînu.

Programul Operațional Comun România-Republica Moldova 2021-2027 este finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate și prevede un buget de 81 milioane de euro. 

POC este destinat zonei aflate la frontiera dintre România și Republica Moldova și contribuie la atingerea obiectivului general al Instrumentului European de Vecinătate – evoluția  către o regiune de prosperitate și bună vecinătate, realizată prin acțiuni de cooperare transfrontalieră în beneficiul statelor membre și a celor din vecinătatea UE.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău