Proiecte finanțate prin intermediul „PARE 1+1”. Unde vor ajunge banii, conform distribuției geografice

  • 12 Mai 2020 19:52
Proiecte finanțate prin intermediul „PARE 1+1”. Unde vor ajunge banii, conform distribuției geografice

Douăzeci și șapte de proiecte investiționale noi, create de lucrătorii migranți sau rudele acestora, vor beneficia de susținere financiară prin intermediul Programului de Atragere a Remitențelor în Economie „PARE 1+1”, gestionat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM).

Valoarea totală a proiectelor este de 6,66 milioane de lei, sumă care, ulterior, va contribui la atragerea în economie a circa 16,13 milioane de lei investiții, transmite MOLDPRES.

Aplicațiile beneficiarilor au fost recepționate și evaluate în regim online în perioada stării de urgență, iar contractele de finanțare au fost semnate luându-se toate măsurile de precauție și respectând regulile de igienă și distanțare socială împotriva răspândirii virusului COVID-19.

Din numărul total al companiilor acceptate spre finanțare, 74,1% își desfășoară activitatea în 16 raioane ale țării, iar 25,9% în municipiul Chișinău. Respectiv, în capitală activează șapte întreprinderi, câte trei în UTA Găgăuzia și Florești, două companii în raionul Telenești și câte o întreprindere în raioanele Fălești, Edineț,  Basarabeasca, Rezina, Ocnița, Hâncești, Râșcani, Orhei, Ialoveni, Cantemir,  Anenii Noi și Căușeni.

Pe parcursul anului curent au mai fost acceptate spre finanțare alte 53 afaceri, în sumă totală de 12,93 milioane de lei, ceea ce va favoriza investiții în economie de circa 35,49 milioane de lei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora exactă * Știri
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău