Proiect | Șoferii prinși băuți la volan vor da examene pentru a-și redobândi permisul

  • 14 Aprilie 2018 17:39
Proiect | Șoferii prinși băuți la volan vor da examene pentru a-și redobândi permisul

Șoferii prinși băuți la volan și rămași fără premise de conducere nu și le vor putea redobândi decât după ce vor susține repetat examenele pentru obținerea permisului auto. După caz, persoana va trebui să frecventeze și un program pentru corectarea comportamentului social sau un curs de instruire antialcoolică și antidrog.

Un proiect de lege în acest sens, elaborat de către Ministerul Afacerilor Interne, este supus dezbaterilor publice, transmite IPN.

Permisul de conducere se anulează dacă șoferul a fost condamnat printr-o hotărâre judecatorească definitivă cu pedeapsă penală sau sancțiune contravențională de privare de dreptul de a conduce vehiculele pe un termen de 1 an și mai mult.

În același proiect de lege se propune completarea Codului contravențional cu un articol ce vizează ridicarea provizorie a permisului de conducere, până la pronunțarea hotărârii judecătorești asupra cauzei.

Totodată, se propun modificări la capitolul sancționării, prin micșorarea termenului de privare de dreptul special de a conduce vehicule de la 2 la 3 ani, până la termenul de la 6 luni la 1 an. Acest fapt este motivat prin asigurarea respectării principiului proporționalității la tragerea la răspundere contravențională față de legea penală.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău