Proiect propus de Băsescu: „Unirea cu R. Moldova”. Este timpul să acționăm și în România!

  • 13 Martie 2018 16:50
Proiect propus de Băsescu: „Unirea cu R. Moldova”. Este timpul să acționăm și în România!

„Unirea cu R. Moldova” constituie unul din proiectele care vor fi supuse aprobării Consiliului Executiv Național al Partidului Mișcarea Populară.

Președintele PMP, senatorul Traian Băsescu, a propus în cadrul Consiliului, ca să se voteze unirea României cu R. Moldova și în consiliile locale din România.

„Vă propun să adăugăm un proiect „Unirea cu R. Moldova”. Este timpul să începem să acționăm și în România. Sunt 106 localități din R. Moldova care simbolic au votat în consiliile locale unirea cu România. Asta arată curaj în vremurile astea în R. Moldova, în condițiile în care este un Dodon rusofil până în măduva oaselor.

Totuși, sunt administrații locale unde consilieri, primari și secretar general votează Unirea cu România. (...) Cea 105-a localitate care a votat este Sadova, comuna lui Igor Dodon, iar primarul a spus că o să-l voteze pe Igor Dodon dacă va candida la funcția de președinte al României Mari. (...) Deci trebuie să adoptăm și acest al doilea program, pentru că ar fi foarte important să stimulăm administrațiile locale de la noi să dea și ei un vot în consiliile locale pentru unirea României cu R. Moldova, pentru că altfel trece Unirea pe lângă România, fraților”, a spus marți, 13 martie, Băsescu, la începutul ședinței Consiliului Executiv Național al Partidului Mișcarea Populară.

El a explicat că „riscurile de presiune excesivă pe administrația de la Chișinău din partea Moscovei nu ar mai fi atât de mari cât au fost înainte ca Federația Rusă să dețină Crimeea”.

„O să vă spun și care este argumentul, de ce mi se pare foarte potrivit să introducem un asemenea element. Până acum diplomația românească și oamenii politici de la noi spuneau „Nu-i momentul că se supără rușii, că sunt trupe în Transnistria”. Dacă privim la realitățile regionale constatăm cu ușurință că Federația Rusă nu mai are un mare interes din punct de vedere strategic cu R. Moldova. De ce? Pentru că și-a luat Crimeea. Iar Crimeea este mult mai bine așezată, este ca un portavion către centrul Mării Negre decât R. Moldova sau Transnistria.

Ceea ce înseamnă că riscurile de presiune excesivă pe administrația de la Chișinău din partea Moscovei nu ar mai fi atât de mari cât au fost înainte ca Federația Rusă să dețină Crimeea, unde deja și-a amplasat armament și muniție câtă nu a avut niciodată în Transnistria. Deci vă propun să adăugăm la ordinea de zi și o propunere de propagare a Unirii cu R. Moldova, cu atât mai mult cu cât o avem în programul nostru politic ca și prioritate”, a adăugat Băsescu.



Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău