Proiect pentru plafonarea salariilor unor șefi ai întreprinderilor de stat

  • 09 Martie 2021 16:23
Proiect pentru plafonarea salariilor unor șefi ai întreprinderilor de stat

Fracțiunea Partidului Platforma Demnitate și Adevăr a înaintat un proiect de modificare a Legii sistemului unitar de salarizare în sectorul bugetar. Inițiativa prevede plafonarea salariilor unor conducători ai întreprinderilor de stat și celor cu autonomie financiară care beneficiază de alocații bugetare, transmite IPN.

Deputatul Platformei DA, Vasile Năstase, spune că este stringentă plafonarea salariilor exorbitante ale unor conducători ai întreprinderilor de stat, care depășesc sume de o sută de mii de lei pentru o persoană. „Știți că în Republica Moldova există salarii de la stat de 130 de mii de lei lunar? Este ceva absolut îngrozitor, ceva care nu încape în mintea nimănui, diferența foarte mare între salariile medicilor și acestor nesimțiți este pur și simplu uriașă”, susține parlamentarul.

Potrivit proiectului propus, cuantumul lunar al salariului conducătorilor unităților menționate nu poate să depășească trei salarii medii pe economie. De asemenea, nu sunt permise plăți suplimentare pentru activitatea desfășurată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:2,06 m/s
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău