Proiect OSCE de manuale pentru învățarea limbii române în Găgăuzia

  • 11 Februarie 2019 09:40
Proiect OSCE de manuale pentru învățarea limbii române în Găgăuzia

Un lot de carte, pentru predarea limbii române, a fost adus recent în UTA Gagauz-Yeri. Acesta face parte dintr-un proiect susținut de partenerii de dezvoltare, care va permite preșcolarilor din autonomie să învețe în paralel limba de stat și cea găgăuză, transmite MOLDPRES.

Potrivit viceguvernatorului de la Comrat pentru probleme sociale, Olesea Tanasoglo, programul de studiere în paralel a limbilor română și găgăuză a demarat doi ani în urmă, cu sprijinul OSCE și Asociației Naționale a Trainerilor Europeni din Moldova.

Proiectul a arătat rezultate optimiste, iar cunoștințele copiilor din cele zece grădinițe participante s-au îmbunătățit considerabil.

Proiectul de studiere în paralel a limbilor este realizat în grădinițe din Comrat, Ceadâr-Lunga, Vulcănești, Chirsova, Gaidar, Tomai și Cișmichioi. Materialele didactice sunt elaborate în limbile română și găgăuză în cadrul proiectului „Integrare cu respect pentru diversitate” cu suportul financiar al Înaltului Comisar pentru Minorități Naționale al OSCE. Programul de învățare simultană a limbilor română și găgăuză a fost lansat în 2017, cu sprijinul Agenţiei Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău