Proiect | Ofițerii SIS ar putea beneficia de locuință de serviciu, indemnizații și tratament la sanatorii din contul statului

  • 11 Septembrie 2018 12:17
Proiect | Ofițerii SIS ar putea beneficia de locuință de serviciu, indemnizații și tratament la sanatorii din contul statului

Un proiect de lege care a fost înregistrat la 7 septembrie în parlament prevede facilități pentru ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS). Autorii inițiativei legislative sunt președintele Parlamentului Andrian Candu și deputații PD, Sergiu Sârbu și Eugeniu Nichiforciuc.

Potrivit documentului, „ofițerul de informații este asigurat cu uniformă și cu rație alimentară din contul bugetului de stat” și are dreptul, în timpul concediului, la tratament balneosanatorial, „cu înlesniri din contul statului”. „În cazul detașării sau numirii ofițerului de informații într-o funcție care implică schimbarea localității de domiciliu, acestuia i se plătește o indemnizație în mărimea unui salariu lunar, iar pentru fiecare membru al familiei o indemnizație în mărime de 50% din salariul de funcție al ofițerului de informații”, mai prevede proiectul. 

În același timp, dacă un ofițer SIS activează în altă localitate, ar putea avea dreptul la locuință de serviciu fără să o poată ulterior privatiza. 

Cheltuielile pentru tratamentul în sanatorii al ofițerilor SIS ar costa anual circa 8,3 milioane de lei, pentru achitarea indemnizațiilor - 250.000 de lei, iar pentru asigurarea cu locuințe - 6 milioane de lei. De asemenea, costul asigurării rației alimentare va fi de circa 21,7 milioane de lei, iar pentru uniforme din bugetul de stat ar urma să fie alocată lunar suma de aproximativ 9,6 milioane de lei. În total, cheltuielile pentru implementarea aceastui proiect ar constitui anual peste 45,65 milioane de lei. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:2,57 m/s
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
18
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău