Proiect | Legislativul va putea analiza activitatea mai multor instituții publice aflate sub control parlamentar și va putea demite conducătorii acestora

  • 02 Septembrie 2021 09:46
Proiect | Legislativul va putea analiza activitatea mai multor instituții publice aflate sub control parlamentar și va putea demite conducătorii acestora

Parlamentul va putea analiza activitatea mai multor instituții publice aflate sub control parlamentar și va putea demite conducătorii acestora în cazul în care va considera că activitatea acestora este ineficientă.

O inițiativă legislativă în acest sens a fost prezentată în cadrul unui briefing de ministrul Justiției, care mai deține și funcția de deputat al PAS, Sergiu Litvinenco.

 „Proiectul propune ca parlamentul și comisiile să poată analiza activitatea acestor instituții publice și, în funcție de concluziile la care va ajunge, să adopte actele necesare, inclusiv de revocare din funcție a conducătorilor acestor instituții”, a declarat Sergiu Litvinenco.

Sub incidența acestei legi, dacă va fi votată, vor cădea Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, Consiliul Concurenței, Consiliul Audiovizualului, Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor și Comisia Națională a Pieței Financiare.

Scopul inițiativei este „curățarea” instituțiilor de persoane ineficiente și care au promovat grupuri de interese și au manifestat neglijență în activitate.

O altă inițiativă prevede că șefii Serviciului Fiscal de Stat și Serviciului Vamal vor fi numiți de Guvern, la propunerea Ministrului Finanțelor. În prezent aceștia sunt numiți în funcție de ministrul Finanțelor.

Al treilea proiect de lege, care urmează să fie înregistrat în Parlament, prevede că președintele interimar al Curții Supreme de Justiție să fie numit de Consiliul Superior al Magistraturii.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,74
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău