În curriculumul universităților din Moldova ar putea apărea cursul universitar opțional „Introducere în securitate”

  • 08 Septembrie 2022 08:30
În curriculumul universităților din Moldova ar putea apărea cursul universitar opțional „Introducere în securitate”

Tinerii vor fi informați despre tipurile de amenințări și riscuri la adresa securității statului, fenomenele de securitate cibernetică, impactul știrilor false și conceptul culturii de securitate. Despre proiectul educațional de securitate pentru studenți s-a discutat la întrevederea directorului Serviciului de Informații și Securitate, Alexandru Musteața, cu rectorii instituțiilor de învățământ superior din Moldova, transmite IPN.

„În condițiile actuale, extrem de complexe și dificile, este nevoie de o cultură puternică de securitate promovată în mod susținut în special în rândul tinerilor, iar comunitatea universitară reprezintă un aliat valoros și o platforma optimă pentru lansarea acestui program de educație. O societate bine informată este mai rezistentă la manipulare și dezinformare, de aceea, solicit suportul instituțiilor de învățământ superior în susținerea eforturilor Serviciului la îndeplinirea obiectivelor de asigurare a securității naționale și mizez pe contribuția Dumneavoastră în promovarea educației de securitate în cadrul universităților pe care le conduceți”, a menționat directorul Alexandru Musteața, citat într-un comunicat de presă.

Rectorii au susținut inițiativa Serviciului de Informații și Securitate și au venit cu un set de propuneri pentru a diversifica și îmbunătăți acțiunile enunțate, inclusiv prin crearea unei agende comune de activități curriculare și extracurriculare. Membrii comunității academice au semnat Declarația cu privire la crearea rețelei naționale de comunicare pentru educație de securitate.

Proiectul educațional va fi pus în aplicare de către Institutul Național de Informații și Securitate „Bogdan, Întemeietorul Moldovei” care, la etapa inițială, va oferi suport la elaborarea curriculumului cursului universitar opțional „Introducere în securitate” și va organiza instruiri pentru profesorii care vor preda această disciplină

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău