Proiect de modificare a Codului educației prin completarea noțiunilor de bullying și a principiului non violenței, aprobat de Guvern

  • 17 Noiembrie 2021 16:16
Proiect de modificare a Codului educației prin completarea noțiunilor de bullying și a principiului non violenței, aprobat de Guvern

Cabinetul de miniștri a aprobat un proiect de modificare a Codului educației prin completarea noțiunilor de bullying și a principiului non violenței. Amendamentele propuse urmăresc să asigure o bază pentru reglementarea acestor fenomene, care iau amploare în instituțiile educaționale din Rep. Moldova, potrivit ministrului educației, Anatolie Topală.

„Menționăm că, la moment, noțiunea de bullying nu are reglementare legală, iar complementarea termenului în Codul Educației va permite o mai bună înțelegere a fenomenului și și va constitui o bază solidă pentru reglementările anti-bullying promovate de Ministerul Educației și Cercetării.”, a menționat ministrul.

Un studiu al UNICEF Moldova atestă că, în Republica Moldova, circa 87% din totalul elevilor claselor a VI-a-XII-a sunt afectați de bullying. Studiul notează că, practic, fiecare al treilea adolescent, participant la studiu, în diferite situații, a fost și victimă, și martor, și agresor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,4
Nori împrăștiați
Umiditate:94 %
Vint:2,06 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău