Proiect de lege privind securitatea informațională, pe ordinea de zi a Legislativului

  • 06 Decembrie 2017 09:53
Proiect de lege privind securitatea informațională, pe ordinea de zi a Legislativului

Proiectul de lege privind instituirea unui mecanism de asigurare a securității informaționale a statului, care presupune printre altele combaterea propagandei rusești pe teritoriul Republicii Moldova urmează a fi inclus pe ordinea de zi a ședinței Legislativului din această saptămână.

Inițiativa, semnată de deputații PDM și PPE, are scopul să securizeze spațiul informațional, prin limitarea difuzării și retransmisiei pe teritoriul Republicii Moldova a emisiunilor informațional-analitice, politice, militare, din state care nu au ratificat Convenția europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.

Potrivit unui comunicat al PDM, proiectulde lege nu prevede închiderea unor televiziuni, ci doar eliminarea programelor de propagandă.

În mare parte, proiectul de lege se referă la televiziunile din Rusia, deoarece această țară nu a ratificat Convenția Europeană care stabilește reguli comune de difuzare a informațiilor.

Proiectul PDM prevede sancțiuni de la 40.000 până la 70.000 de lei. În cazul abaterilor repetate, amenda se ridică la o 100.000 de lei, iar pedeapsa cea mai aspră, aplicată de CCA, va fi retragerea licenței.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău