Proiect de lege privind securitatea informațională. Deputați PAS: Instituțiile statului vor putea contracara prompt informațiile care induc în eroare publicul în mod intenționat

  • 06 Aprilie 2022 18:21
Proiect de lege privind securitatea informațională. Deputați PAS: Instituțiile statului vor putea contracara prompt informațiile care induc în eroare publicul în mod intenționat

Dezinformarea și știrile false ce afectează securitatea spațiului informațional al Rep. Moldova vor putea fi contracarate eficient, potrivit unui proiect de lege de modificare a mai multor acte normative, elaborat de un grup de deputați din partea majorității parlamentare.

Potrivit autorilor, în actualul context geopolitic în care fenomenul manipulărilor și al dezinformărilor a luat amploare și constituie o provocare, această inițiativă legislativă urmărește să fortifice securitatea informațională a Rep. Moldova.

Cadrul normativ revizuit va constitui instrumentarul necesar pentru ca instituțiile statului să poată contracara prompt informațiile care induc în eroare publicul în mod intenționat, a declarat într-o conferință de presă deputatul PAS Virgiliu Pâslariuc.

Proiectul instituie sancțiuni mai dure pentru furnizorii de servicii media care nu respectă obligațiile privind cotele de produs local și cerințele de programe transmise în limba română și în orele de maximă audiență. De asemenea, sunt prevăzute în premieră sancțiuni ca suspendarea dreptului de a difuza publicitate (comunicări comerciale) de la 6 la 12 luni sau retragerea dreptului de a reflecta campania electorală.

Totodată, difuzarea de conținut catalogat ca dezinformare sau informație falsă se sancționează cu amenzi mai mari și poate să ajungă treptat până la suspendarea sau chiar retragerea licențelor de emisie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău