Proiect de lege în Rusia privind introducerea sancțiunilor ca răspuns la „acțiunile neprietenoase" ale SUA și ale altor țări

  • 22 Mai 2018 12:55
Proiect de lege în Rusia privind introducerea sancțiunilor ca răspuns la „acțiunile neprietenoase

Duma de Stat de la Moscova a adoptat, astăzi, 22 mai, un proiect de lege privind introducerea unor sancțiuni ca răspuns la "acțiunile neprietenoase" ale SUA și ale altor țări.

În versiunea finală a proiectului de lege, nu sunt menționate domeniile care pot fi sancționate, deși varianta anterioară conținea o listă în acest sens, fiind precizat, în mod special, faptul că Federația Rusă poate interzice importul de medicamente și echipamente medicale.

Versiunea finală, adoptată astăzi, permite Guvernului Federației Ruse să interzică importul oricăror produse și materii prime, cu excepția "bunurilor vitale care nu sunt produse în Rusia".

Odată cu proiectul de lege privind măsurile de retorsiune, în Duma de Stat a fost examinat și adoptat în prima lectură un document care prevede răspunderea penală pentru respectarea sancțiunilor impuse împotriva Rusiei.

Documentul respectiv a generat anterior o mulțime de critici, inclusiv din partea Consiliului pentru Drepturile Omului și a Uniunii Ruse a Industriașilor și Întreprinzătorilor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău