Proiect de asistență pentru răspunsul imediat la COVID-19, negociat cu Banca Mondială

  • 18 Aprilie 2020 13:04
Proiect de asistență pentru răspunsul imediat la COVID-19, negociat cu Banca Mondială

Guvernul a negociat cu Banca Mondială un nou proiect de asistență externă în vederea răspunsului de urgență la COVID-19. Costul total al proiectului ce urmează a fi finanțat din resursele de credit ale Asociației Internaționale pentru Dezvoltare constituie 52,9 milioane de euro, iar obiectivul de dezvoltare al acestuia este de a preveni, detecta și răspunde la amenințările prezentate de pandemia de COVID-19, transmite IPN.

Ministerul Finanțelor menționează într-un comunicat de presă că proiectul propus va fi structurat în două componente. Este vorba despre răspunsul imediat la COVID-19, care include subcomponentele: confirmarea cazurilor, consolidarea sistemului de sănătate, activități de informare, dar și sprijin social și financiar pentru gospodării. A doua componentă ține de managementul, monitorizarea și evaluarea implementării.

Entitate implementatoare a proiectului este desemnat Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, prin intermediul Unității speciale create în acest sens. Termenul maxim de implementare este 30 aprilie 2022. Perioada de rambursare a creditului începe la 15 octombrie 2025 și se încheie la 15 aprilie 2050. Rata dobânzii cumulativă (inclusiv taxa de deservire) constituie 0,75% anual.

Potrivit MF, ponderea cea mai mare a resurselor creditului respectiv este prevăzută în proiectul de rectificare a bugetului de stat pentru anul 2020. Acordul de finanțare va intra în vigoare urmare a indeplinirii tuturor procedurilor necesare in acest sens, inclusiv semnare, ratificare, etc.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău