Proiect comun al Centrului Național de Teatru din Moldova și CNA, pentru sensibilizarea opiniei publice cu privire la fenomenul corupțieii din Republica Moldova

  • 20 Iulie 2022 13:20
Proiect comun al Centrului Național de Teatru din Moldova și CNA, pentru sensibilizarea opiniei publice cu privire la fenomenul corupțieii din Republica Moldova

Centrul Național de Teatru din Moldova, în colaborare cu Centrul Național Anticorupție, urmează să implementeze un nou proiect prin care să sensibilizeze opinia publică cu privire la fenomenul corupției din Republica Moldova.

În cadrul proiectului vor fi montate spectacole dramatice și prezentate filme de scurt metraj pe tema corupției, în diferite teatre și localități din R. Moldova, a spus președinta Centrului Național de Teatru, Aliona Țurcanu:

„Vom lansa această inițiativă prin organizarea unui concurs de dramaturgie și filme de scurt metraj pentru toți doritorii: debutanți sau consacrați. În urma acestui concurs, juriul va selecta piesa de teatru care va fi montată pe scena Teatrului Național „Mihai Eminescu”. Laureații concursului de piese dramatice și filme de scurt metraj vor fi premiați cu diplome, trofee și premii bănești”, a spus Aliona Țurcanu.

Reprezentantul Centrul Național Anticorupție, Ion Pruteanu, șeful departamentului educație anticorupție, a subliniat necesitatea educării și promovării standardelor și a spiritului integrității în rândul tinerilor:

„Ceea ce ne propunem noi astăzi este o provocare mai mare pentru noi toți ca mesajele să fie centrate în așa fel ca să arătăm latura pozitivă, să arătăm de ce trebuie să fim integri, de ce tinerii trebuie să înțeleagă că integritatea este o valoare primordială, și cel mai principal rol a tinerilor  este să se țină de această valoare. Fiindcă integritatea costă, integritatea poate fi pierdută, și nicidecum recuperată”, a precizat Ion Pruteanu.

„Democrația prin teatru: Reflexia integrității în oglinda scenei, în prim plan tinerii” are drept scop sensibilizarea în special a tinerilor, fiind categoria de vârstă cea mai sensibilă, dar și cea care ar da continuitate schimbării societale, susțin inițiatorii acestui proiect.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău