Progresul implementării Proiectului Învățământul Superior din Moldova, evaluat de Banca Mondială

  • 03 Mai 2022 12:53
Progresul implementării Proiectului Învățământul Superior din Moldova, evaluat de Banca Mondială

Ministrul Educației și Cercetări Anatolie Topală a avut o ședință de lucru cu reprezentanții Băncii Mondiale, care în perioada 3-6 mai 2022, desfășoară o misiune de monitorizare și evaluare a Proiectului Învățământul Superior din Moldova (PÎSM).

Misiunea Băncii Mondiale are ca obiectiv evaluarea progresului în realizarea proiectului, discutarea aspectelor de achiziții, managementul financiar, de mediu și social, în perioada implementării PÎSM.

Ministrul Educației și Cercetării a apreciat sprijinul oferit de Banca Mondială pentru susținerea reformelor inițiate în învățământul superior și finanțarea acestora.

Anatolie Topală a menționat că PÎSM reprezintă o prioritate pentru Guvernul Republicii Moldova, prin derularea căruia se dorește obținerea creșterii calității actului educațional, o infrastructură modernă în instituțiile de învățământ, reducerea pierderilor de capital uman, dar și pregătirea pentru o integrare mai ușoară a absolvenților pe piața forței de muncă.

În perioada respectivă, echipa Băncii Mondiale va avea întrevederi cu reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Agenția Națională de Asigurare a Calității și echipa de management a PÎSM.

Proiectul Învățământul Superior din Moldova este finanțat de creditul acordat de Asociația Internațională pentru Dezvoltare în sumă de 35,7 mln. euro. Acordul de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare a fost semnat la 19 mai 2020 și a fost ratificat de către Parlamentul Republicii Moldova prin Legea nr. 103 din 18 iunie 2020.

Scopul proiectului este îmbunătățirea orientării spre piața muncii a instituțiilor de învățământ superior și eficientizarea mecanismelor de asigurare a calității. Acesta va fi implementat pe parcursul a cinci ani, în perioada septembrie 2020 – decembrie 2025.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău