Programul zilei de 9 mai când sunt marcate Ziua Europei și Ziua Victoriei asupra Germaniei Naziste

  • 09 Mai 2018 07:57
Programul zilei de 9 mai când sunt marcate Ziua Europei și Ziua Victoriei asupra Germaniei Naziste

Astăzi este Ziua Europei, precum și Ziua Victoriei asupra Germaniei Naziste

Ceremonia consacrată Zilei Victoriei va începe la 09.00 la Complexul Memorial „Eternitate”. La eveniment și-a anunțat prezența primele persoane în stat: președintele Igor Dodon, premierul Pavel Filip și șeful Parlamentului Andrian Candu.

La aceeași oră, Partidul Comuniștilor și Consiliul Republican al Veteranilor organizează un concert de muzică militară și patriotică la monumentul de lângă Cinematograful Gaudeamus, iar de la ora 10.00 Partidul Socialiștilor organizează un Marș al Victoriei.

Tot la ora 10, Partidul Democrat, dă startul seriei de acțiuni dedicate Zilei Europei și Zilei Victoriei. în scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”.

 Asociația „UNIREA - ODIP” organizează, la ora 12.10, un eveniment de comemorare a eroilor români căzuți în lupte, la Cimitirul Eroilor Români, din str. Decebal, 17.

În legătura cu desfășurarea evenimentelor, începând cu ora 06.00 și până seara târziu, circulația rutieră va fi sistată pe bd. Ștefan cel Mare, pe segmentul dintre străzile Bănulescu Bodoni și Pușkin. Circulația va fi deviată pe străzile adiacente, iar troleibuzele vor circula pe strada București.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău