Programul pentru studenți Erasmus+, prelungit în Republica Moldova

  • 14 Mai 2021 14:25
Programul pentru studenți Erasmus+, prelungit în Republica Moldova

Programul Erasmus+ a fost lansat în Republica Moldova pentru perioada 2021-2027. Acesta va avea un buget de 26,2 miliarde euro, complementat de 2,2 miliarde euro din partea instrumentelor adiționale ale Uniunii Europene, și va susține mobilitățile de studiu și proiectele de cooperare, scrie InfoPrut.ro.

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării de la Chișinău, Lilia Pogolșa, a mulțumit Uniunii Europene pentru multiplele proiecte și programe oferite Republicii Moldova: sistemului educației, cercetării și domeniului de tineret, menționând că Programul Erasmus+ pentru anii 2021-2027 va veni cu noi oportunități și beneficii pentru tineri, cercetători, dar și cadrele didactice din R. Moldova.

„Apreciem deschiderea Programului pentru dimensiuni noi și foarte importante pentru Republica Moldova, precum învățarea pe tot parcursul vieții, transformare digitală, incluziune și diversitate; mediu și combaterea schimbărilor climaterice și participare la viața democratică”, a punctat ministrul, potrivit sursei citate.

Șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, a declarat că Programul Erasmus+ susține plenar sistemele de educație și cercetare din Republica Moldova în vederea integrării în spațiul European al Învățământului Superior și Cercetării.

Ediția 2014-2020 a programului a avut un buget de 14,7 miliarde euro. Astfel, în perioada 2014-2020 în Republica Moldova au fost implementate: 21 de proiecte de  Consolidare a  Capacităților în Învățământul Superior cu participarea universităților din țară; 22 de proiecte Jean Monnet; peste 600 de proiecte de Mobilitate Internațională de Credite; peste 3600 mobilități academice Erasmus+, realizate între universitățile din Republica Moldova și Uniunea Europeană, oferite studenților, cercetătorilor  și cadrelor didactice universitare; 30 de burse pentru beneficiarii din Moldova în cadrul proiectelor comune de masterat Erasmus Mundus Joint Master Degree.

În cadrul proiectelor Erasmus+, implementate în Republica Moldova în perioada 2014-2020, 25 de universități din R. Moldova au colaborat cu circa 200 de universități europene – în proiectele de Mobilitate Internațională de credite și cu peste 160 de instituții de învățământ superior din țările partenere – în cadrul proiectelor de Consolidare a Capacităților (CBHE).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău