Programul pentru depunerea și ridicarea documentelor apostilate a fost extins, iar numărul de ghișee – suplinit

  • 09 Februarie 2022 17:15
Programul pentru depunerea și ridicarea documentelor apostilate a fost extins, iar numărul de ghișee – suplinit

Ministerul Justiției a anunțat în cadrul unei emisiuni televizate că a soluționat problema rândurilor mari la depunerea actelor pentru apostilare.

Potrivit instituției, numărul de ghișee a fost suplinit, iar numărului personalului care se ocupă de procesarea cererilor a fost majorat de patru ori. Totodată, programul pentru depunerea/ridicarea documentelor apostilate a fost extins, scrie Bizlaw.md.

Astfel, actele spre apostilare pot fi depuse zilnic, la patru ghișee, de la ora 08:00 până la ora 16:00, pauza de masă între orele 12:30 și 13:00. De asemenea, oamenii pot depune online cererile pentru depunerea/ridicarea documentelor apostilate.

Amintim că, condiția apostilării actelor care urmează a fi anexate la cererile privind cetățenia română a fost impusă la sfârșitul anului trecut în urma unor modificări operate de către statul român la Legea cetățeniei nr. 21/1991. Urmare a acestor modificări, numărul solicitărilor privind aplicarea apostilei s-a triplat, situație generată de numărul mare de solicitanți privind redobândirea cetățeniei române.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău