Programul operațional comun România - R.Moldova | Proiect de prevenire a inundațiilor, finanțat de UE

  • 10 Iulie 2020 15:35
Programul operațional comun România - R.Moldova | Proiect de prevenire a inundațiilor, finanțat de UE

A fost lansat astăzi, 10 iulie, proiectul "Îmbunătățirea timpului de reacție pentru prevenirea și eliminarea inundațiilor în zona transfrontalieră", finanțat de Uniunea Europeană.

La evenimentul online au participat conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI al R.Moldova, reprezentanți ai serviciului de urgență voluntare Vaslui, reprezentanții autorităților publice locale, dar și ONG-uri active în domeniul protejării mediului.

Programul își propune să asigure siguranța și securitatea cetățenilor din regiunea transfrontalieră prin abordarea provocărilor comune, implementarea activităților pe ntru prevenirea dezastrelor naturale, dar și îmbunătățirea capacității de intervenție, reacționare promptă în situații de inundații pentru populația din zonele țintă. În proiect sunt incluse acțiuni cum ar fi elaborarea hărților de risc la inundații, elaborarea unui plan comun de intervenție pentru asigurarea răspunsului în caz de urgențe, dar și achiziționarea de pompe plutitoare cu motor, corturi gonflabile, consumabile pentru echipamente specializate.

Durata programului este de 12 luni și urmează a fi încheiat în 2021. Proiectul în valoare de 330 mii euro este finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Programului Operațional Comun România - Republica Moldova 2014-2020.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău