Programul național de prevenire și control al infecției HIV/SIDA, aprobat de Guvern

  • 02 Martie 2022 18:11
Programul național de prevenire și control al infecției HIV/SIDA, aprobat de Guvern

Persoanele infectate cu HIV/SIDA, indiferent de sex, vârstă, origine, asigurare medicală, vor avea în continuare de acces la servicii de prevenire, tratament și îngrijire. Guvernul a aprobat, în cadrul ședinței de miercuri, Programul național de prevenire și control al infecției HIV/SIDA și infecțiilor cu transmitere sexuală pentru anii 2022-2025, transmite IPN.

Autoritățile își propun să mențină prevalența HIV la nivel redus prin intensificarea eforturilor de prevenire în grupurile cu risc sporit de infectare. De asemenea, se urmărește creșterea accesului la serviciile de testare și tratament, dar și optimizarea coordonării răspunsului la HIV.

Programul va fi implementat din mijloacele financiare aprobate anual în bugetul public național, din resursele Fondului Global pentru combaterea HIV/SIDA, precum și din alte surse. Bugetul total este de peste un miliard de lei.

În Republica Moldova, numărul estimativ de persoane cu HIV/SIDA este de peste 14 mii. Doar în anul 2020 au fost raportate 764 de cazuri noi de HIV.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău