Programul evenimentelor dedicate Zilei Independenței

  • 25 August 2017 08:39
Programul evenimentelor dedicate Zilei Independenței

Manifestările culturale organizate duminică, 27 august, cu prilejul aniversării a 26-a de la proclamarea Independenței Republicii Moldova, vor începe cu depuneri de flori, la ora 08.30, la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare, din centrul capitalei, ulterior la ora 09.00, la Complexul Memorial „Eternitate”, transmite IPN, cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Către ora 09.00, în Piața Marii Adunări Naționale, Fanfara Trupelor de Carabinieri a Ministerului Afacerilor Interne va delecta spectatorii cu marșuri și melodii de sărbătoare, cu elemente coregrafice. Aproape de ora 10.00, ansamblurile vocal- coregrafice de copii „Angels dance”, „Lollipops”, Valentin Uzun și Amelia, vor prezenta compoziția vocal coregrafică „Maria Mirabela”, de Eugen Doga. La ora 10 și un sfert, va avea loc deschiderea oficială a sărbătorii, unde premierul Republicii Moldova, Pavel Filip și alți oficial vor rosti discursuri.

Ulterior, către ora 10.30, ansamblul de dansuri populare „Mărțișor” și Orchestra Fraților Advahov vor prezenta compoziția coregrafică „Plai natal”. La 10.45, va avea loc parada portului popular, urmată de un recital de cântece populare ale colectivelor artistice de amatori din întreaga țară, și de hora mare, unde interpreții de muzică populară, Igor Rusu, Mihai Ciobanu, Zinaida Julea, Surorile Osoianu, Igor Cuciuc, vor susține câte un program de sărbătoare. La 11.40, în scenă va urca  Brio Sonores cu mai multe șlagăre internaționale.

La ora 13.30, orchestra Academiei de Muzică „Big Jazz Orchestra” și Geta Burlacu, vor avea un recital de cântece. O oră mai târziu, fanfara „Culorile Toamnei” de la Universitatea Tehnică va surprinde spectatorii cu un program de valsuri și tangouri celebre. Aproape de ora 15.00, interpreții de muzică populară Nicolae Glib, Cornelia Ștefăneț, Natalia Munteanu vor susține câte un recitat, acompaniați de orchestra „Fluieraș”. Tot aici vor dansa de membrii ansamblului de dansuri populare „Fluieraș”.

O oră mai târziu, compoziții coregrafice va prezenta ansamblul național academic de dansuri populare „Joc”. Către ora 16.30, formația Freedom’S Boombox din SUA va susține un recitat de șlagăre internaționale. De la ora 17.00, va începe spectacolul de muzică ușoară, cu cântece de dragoste și dor, „Acasă ceru-i mai înalt”, cu participarea lui Costi Burlacu, Corinei Țepeș, Nataliei Gordienco, a lui Iurie Sadovnic, Vitalie Dani, Cristina Scarlat, grupa Acord, Lerica, Valy Boghean și a trupei Angry Band.

După ora 19.00, în scena din PMAN vor urca invitații speciali ai sărbătorii, formația Holograf și interpretul Smiley din România, DJ-ul moldovean Andrew Rayel. Totodată, va avea loc și un show cu laser.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău