Programul „Eroii Internetului” dezvoltat de Google a fost lansat și în Republica Moldova

  • 06 Februarie 15:15
Programul „Eroii Internetului” dezvoltat de Google a fost lansat și în Republica Moldova

Programul „Eroii Internetului”, dezvoltat de Google, a fost lansat și în Republica Moldova, în contextul marcării astăzi a Zilei Internaționale a Siguranței pe Internet. În cadrul acestuia, copiii și tinerii sunt învățați să exploreze Internetul în siguranță și cu încredere, transmite MOLDPRES.

„Eroii Internetului” sprijină profesorii în implementarea unui program educațional despre siguranța online, oferind lecții digitale și activități interactive ce pot fi folosite în predare. Adițional, Programul include un ghid pentru familii, care încurajează dialogul și învățarea comună între părinți și copii despre siguranța pe Internet. În următorii trei ani, mai multe cadre didactice vor participa la formări, astfel ca ulterior să educe elevii în spiritul unei utilizări responsabile și în siguranță a Internetului. 

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, programul este gratuit și este implementat de Asociația „Adfaber”, cu sprijinul Centrului Internațional „La Strada Moldova”.

Programul, susținut de Google se desfășoară simultan în mai multe țări europene, inclusiv România, Grecia, Croația, Lituania, Ungaria, Slovacia, Cehia, urmând să se extindă în Ucraina și Letonia. Programul este structurat în cinci capitole cu activități și scenarii de lucru la clasă. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
15
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău