Programul de muncă flexibil este tot mai răspândit

  • 11 Iunie 2018 10:27
Programul de muncă flexibil este tot mai răspândit

Potrivit unui studiu de amploare, la nivel global, două treimi din angajați lucrează în afară spațiului biroului principal, iar mai mult de jumătate dintre aceștia lucrează în afara biroului jumătate din săptămâna de lucru.

Toți acești factori ar putea să aibă consecințe serioase asupra pieței imobiliare a firmelor. Potrivit specialiștilor, creșterea popularatității a programului de lucru flexibil se datorează, în primul rând, dezvoltării tehnologiei, proceselor de globalizare și cerințelor modificate ale angajaților, scrie portalul Privátbankár. În sondajul de opinie realizat de grupul IWG au participat 96 de firme și peste 18 mii de angajați. Potrivit răspunsurilor date de intervievați, 70% dintre angajați lucrează cel puțin o zi pe săptămână în afara birourilor tradiționale ale companiilor, iar 53% lucrează astfel jumătate din săptămâna de lucru.

Fiecare al 10-lea respondenți (11%) lucrează toată săptămâna în afara biroului. Potrivit sondajului de opinie, companiile au recunoscut că pentru angajați programul de lucru flexibil înseamnă beneficii substanțiale. Intervievații au fost de acord că datorită desfășurării activității în afara spațiului biroului crește productivitatea muncii, competitivitatea și cifra de afaceri. "Angajații, fie ei din Seattle, Singapore, Londra, Lagos sau fie din oricare colți al lumii, nu mai sunt nevoiți să își petreacă timpul într-un birou. Am intrat deja într-o eră în care programul de lucru flexibil este acceptat atât de angajați, cât și de companii. Este o schimbare majoră, globală, care va avea un efect însemnat și asupra portofoliului imobiliar al firmelor", a subliniat fondatorul și directorul grupului IWG, Mark Dixon.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău