Programările pentru depunerea cererilor privind obținerea actelor de arhivă pot fi făcute online

  • 16 August 2023 11:26
Programările pentru depunerea cererilor privind obținerea actelor de arhivă pot fi făcute online

Persoanele fizice și juridice din Republica Moldova, inclusiv cele din diasporă, dar și cetățenii străini se pot programa online pentru depunerea cererilor privind obținerea certificatelor, copiilor și extraselor din documentele de arhivă. Agenția Națională a Arhivelor, în comun cu Ministerul Justiției și Agenția de Guvernare Electronică, a elaborat un sistem informațional de programări online, care este deja funcțional, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al Ministerului Justiției se arată că, pe lângă programările pentru solicitarea documentelor de arhivă, prin intermediul acestei platforme persoanele interesate se pot programa pentru a face cercetări în sala de studiu.

Platforma poate fi accesată de pe pagina principală a instituției: www.arhiva.gov.md, secțiunea „Programări ONLINE”. Serviciul este gratuit și va fi disponibil pentru programări după data de 2 octombrie. Până pe 2 octombrie toate programările au fost completate prin vechiul sistem sau prin telefon.

La etapa a doua a modernizării serviciilor publice prestate de către Agenția Națională a Arhivelor, solicitanții vor putea depune în format online și solicitările propriu-zise.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,06 m/s
Mon
17
Tue
19
Wed
16
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău