Program special la TVR Moldova de ziua Unirii Principatelor

  • 24 Ianuarie 2019 12:52
Program special la TVR Moldova de ziua Unirii Principatelor

Românii de pe ambele maluri ale Prutului își dau “mână cu mână”, pe 24 ianuarie, la TVR Moldova pentru a sărbători cu programe speciale ziua în care se împlinesc 160 de ani de la Unirea Principatelor Române. 

Seria transmisiunilor speciale dedicate zilei de 24 ianuarie a început la ora 09.30, sub genericul 160 de ani – Unirea Principatelor Române. Până la ora prânzului, telespectatorii au putut urmări în direct, de la Iași ceremoniile organizate cu ocazia zilei Unirii, slujba Te Deum, precum și concertul folcloric Noi suntem români.

De la ora 12.00 contextul istoric al zilei este deslușit în documentarul Unirea Principatelor Române – 24 ianuarie 1859, realizat de Radu Găină.

De la ora 15.00, TVR Moldova va transmite în direct, evenimentele speciale organizate la Focșani, între care spectacolul prezentat de Iuliana Tudor, cu participarea interpreților Gheorghe Zamfir, Nicolae Furdui Iancu, Veta Biriș, Paula Seling, acompaniați de Orchestra Lăutarii, condusă de maestrul Nicolae Botgros.

La 17.00, publicul are ocazia s[ afle cum este sărbătorită Unirea Principatelor pe ambele maluri ale Prutului urmărind ediția specială a emisiunii Obiectiv Comun.

Spectacolul de teatru TV Povestea Unirii, de Tudor Șoimaru, în regia lui Eugen Todoran este programat de la ora 23.10. Acțiunea piesei se petrece între anii 1857 și 1859, în Moldova și ilustrează câteva dintre principalele momente istorice care au precedat alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al celor două Principate. Printre actorii din distribuția piesei îi vom recunoaște pe: Traian Stănescu, Elena Albu, Teofil Vâlcu, Gheorghe Cozorici, Ion Marinescu, Boris Ciornei, Ion Pavlescu, Ileana Cernat, Adrian Georgescu.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:4,12 m/s
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
18
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău