Prognozele lui Anthony Fauci privind decesele din cauza COVID-19 în SUA

  • 12 Septembrie 2020 19:14
Prognozele lui Anthony Fauci privind decesele din cauza COVID-19 în SUA

Directorul Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase din Statele Unite, Anthony Fauci, a declarat că, potrivit previziunilor sale, numărul deceselor din cauza COVID-19 se va dubla în SUA până în luna ianuarie 2021.

În prezent, în SUA și-au pierdut viața 193.028 de persoane din cauza infecției cu coronavirus. Anthony Fauci este optimist, însă, că, odată cu dezvoltarea unui vaccin eficient anti-COVID-19, americanii vor putea fi protejați de infecția cu coronavirus, dar găsirea unui vaccin și finalizarea testelor clinice durează destul de mult.

Experții epidemiologi susțin că următoarele luni vor fi extrem de grele în ce privește stoparea epidemiei, mai ales că în ultimele zile sunt raportate în medie 36.000 de noi cazuri de COVID-19, iar lunile de toamnă-iarnă aduc cu sine și epidemiile de gripă.

"Va dura luni întregi pentru a vaccina suficient de multe persoane, astfel încât să putem genera o umbrelă de imunitate în rândul populației. Nu vom avea peste noaote un vaccin", a declarat Anthony Fauci. 

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău