PROGNOZA METEO | Vreme deosebit de rece în următoarele zile

  • 16 Octombrie 2016 21:24
PROGNOZA METEO | Vreme deosebit de rece în următoarele zile

Meteorologii prognozează vreme deosebit de rece pe întreg teritoriul Republici Moldova în următoarele zile.

Potrivit serviciului Hidrometeo, între 17 și 20 octombrie a.c. temperatura aerului va oscila, pe timpul nopții, între 0 și 3 grade, iar pe alocuri va coborî până la -3 grade.

Ziua maximele termice nu vor depăși 10 grade.

Și în România vremea va continua să fie deosebit de rece, în special în est și sud-est, unde temperaturile maxime vor fi cu peste 10 grade mai mici decât norma termică a perioadei.

Și ploile vor continua, spune meteorologul de serviciu Oana Catrina. ”Acestea se vor semnala pe arii relativ extinse în toate regiunile, iar cantitățile de apă ce se vor cumula estimăm că vor depăși local 10-15 litri pe metrul pătrat, iar în partea de nord, de centru și de est, izolat, chiar 20-25 de litri pe metrul pătrat.

Foarte importante însă sunt precipitațiile din zona montană. Acestea vor fi în prima parte a intervalului sub formă de ploaie în toate masivele montane, însă treptat se vor transforma în lapoviță și ninsoare, în a doua parte a zilei, în zona Carpaților Orientali, iar seara și în cursul nopții și în zona Carpaților Meridionali. Totodată, sunt așteptate precipitații mixte, pe spații mici în nordul țării, precum și în zona Subcarpaților Moldovei.

Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 16 grade, cele mai coborâte valori urmând a se înregistra în nordul Moldovei, deci vorbim de temperaturi maxime cu 13-14 grade, chiar 15 grade, pe spații mici, mai coborâte decât cele ce în mod normal ar trebui să se înregistreze”, a precizat Oana Catrina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău