Profit de 9,5 milioane de lei la „Apă-Canal Chișinău”, după pierderi de zeci de milioane de lei

  • 04 Mai 2018 13:08
Profit de 9,5 milioane de lei la „Apă-Canal Chișinău”, după pierderi de zeci de milioane de lei

Întreprinderea municipală „Apă-Canal Chișinău” a obținut anul trecut un profit de 9,5 mln de lei. Anunțul a fost făcut astăzi de către directorul instituției, Veronica Herța, în cadrul unei conferințe de presă, transmite MOLDPRES.

„În anul 2016, instituția a avut pierderi în sumă de 81 mln de lei. Anul trecut, am înregistrat un profit de 9,5 mln lei, ceea ce reprezintă cel mai bun rezultat din ultimii cinci ani. Acest fapt se datorează managementului eficient al întreprinderii. Un factor important este deblocarea programelor de dezvoltare, ceea ce a dus la investiții și la semnarea mai multor contracte”, a spus Veronica Herța, citată de Moldpres.

Funcționara a menționat că anul trecut s-a reușit procurarea mai multor echipamente moderne, datorită cărora au fost reduse cheltuielile pentru mecanismele închiriate, timpul de intervenție și a scăzut consumul de energie electrică. La fel, s-a reușit contractarea firmei care urmează să se ocupe de reabilitarea stației de epurare. Lucrările vor fi desfășurate timp de trei ani din banii oferiți de UE.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,6 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău