Profesori de pe ambele maluri ale râului Nistru au fost instruiți în domeniul drepturilor omului

  • 25 Octombrie 2018 17:17
Profesori de pe ambele maluri ale râului Nistru au fost instruiți în domeniul drepturilor omului

Peste 600 de profesori de pe ambele maluri ale râului Nistru au fost instruiți în domeniul drepturilor omului în cadrul unui proiect finanțat de Uniunea Europeană și implementat de către asociația obștească „Institutul pentru Democrație”, transmite MOLDPRES.

Proiectul „Creșterea încrederii reciproce dintre cadrele didactice de pe cele două maluri ale Nistrului” a fost realizat în parteneriat cu Societatea de cultură bulgară „Rodoliubeț” din regiunea transnistreană și Centrul pentru promovarea și protecția drepturilor femeii tinere din Chișinău.

În cadrul unei conferințe de presă, președintele asociației obștești „Institutul pentru Democrație”, Andrei Borșevski, a specificat că 350 dintre profesorii instruiți în cadrul proiectului sunt din regiunea transnistreană. 

În cadrul proiectului au fost desfășurate circa 50 de training-uri, care au fost moderate de experți din SUA, Ucraina și Republica Moldova. „Seminarele au avut loc la Chișinău, Comrat și în mai multe localități din regiunea transnistreană. În cadrul acestora, profesorii au avut ocazia să facă schimb de opinii și experiență, dar și să vină cu propriile inițiative”, a afirmat directorul comunității bulgare „Rodoliubeț”, Andrei Nicolaev.

Proiectul „Creșterea încrederii reciproce dintre cadrele didactice de pe cele două maluri ale Nistrului” a fost lansat în anul 2016 și are o valoare totală de 650 mii de euro, bani oferiți de Uniunea Europeană.

Sursa: Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău